Industrieweg 16|NL-6051 AE Maasbracht|T. +31 - 475 46 19 59|E.
  • Historie
  • Historie

Historie

Opgericht door opa Tinnemans in 1937 zag het bedrijf zich direct na de oorlog geplaatst voor een grootschalige reparatie van binnenvaartschepen, die door de Duitsers in de haven van Maasbracht gebombardeerd waren. In de geschiedenis staat dit bekend als het scheepskerkhof van Maasbracht  

Vele tientallen binnenvaartschepen moesten uit het water gehaald worden en gerepareerd. Opa Pierre Tinnemans begon met het repareren van de houten luiken en stuurhutten. Daarvoor reed hij heen en weer naar Antwerpen met een busje, om houten planken op te halen.

Midden jaren ’60 namen zijn zonen het bedrijf over. In die tijd werd het terrein aan de Industrieweg waar het huidige kantoor en de werf van P.H. Tinnemans & Zn ligt, uitgebaggerd en kwam er een bedrijventerrein. In de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw was P.H. Tinnemans & Zn onder meer specialist in het leggen van houten vloeren op schepen en groeide uit tot de grootste leverancier van azobé buikdenning in Nederland! Later kam er steeds meer staalwerk, onder meer voor de bouw van passagiersschepen. Inmiddels is het bedrijf overgenomen door de kleinzonen Jan en Geert Tinnemans, neven van elkaar. Nog steeds is de klant koning, diversiteit en flexibiliteit het begrip waar P.H. Tinnemans & Zn om bekend staat. Voorbeelden zijn o.a. de  zeer uitgebreide reeks aan degelijke hoogaardige aluminium boten, de TINN-SILVERS, die in binnen- en buitenland worden verkocht aan beroepsvaart, overheidsdiensten en pleziervaart. P.H. Tinnemans & Zn is verder hét adres voor het betimmeren en de hoogstaande interieurbouw van binnenvaartschepen; het leveren van ankers, draadankerlieren, blauwe borden, RVS masten voor het voor- en achterschip, RVS werken, stalen en azobé vloeren; uiteenlopende reparatiewerkzaamheden in hout en staal; de bouw en afbouw van passagiersschepen, jachten en binnenvaartschepen.

P.H. Tinnemans & Zn, uw partner voor al uw reparaties, verbouwingen en nieuwbouw! Neem gerust contact met ons op!
Jos Winkelmolen & FJ Design